piątek, 17 lutego 2017
Babeczki Schoko-Bons
Składniki:
*na ciasto
- 220g mąki pszennej
- 1 łyżka kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 jajka
- 90g cukru
- 120ml mleka
- 120g miękkiego masła
*na nadzienie
- 1 budyń krówkowy lub tofii z cukrem
- garść posiekanych orzechów laskowych
- 2 szklanki mleka
*na krem
- 250g serka mascarpone
- 250ml śmietany 30%
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka kakao
*dodatkowo
- cukierki Schoko-Bons
- posiekane orzechy laskowe
Sposób przygotowania:
1. Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodajemy jajka, mleko (nic się nie stanie jeśli masa się zważy), następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, solą i kakao, miksujemy na gładko.
2. Formę na muffiny wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto i pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach, gotowe babeczki studzimy.
3. Budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, gotowy mieszamy z
posiekanymi orzechami, studzimy.
4. W babeczkach wydrążamy środek, napełniamy je budyniem, chłodzimy w lodówce.
5. W tym czasie śmietanę miksujemy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder i kakao, w dalszej kolejności na małych obrotach łączymy z serkiem mascarpone. Gotowym kremem dekorujemy babeczki, na wierzch kładziemy pokrojone cukierki Schoko-Bons, posypujemy posiekanymi orzechami, chłodzimy w lodówce.
Inspiracja:zjedzmytrocheslodkosci
*na ciasto
- 220g mąki pszennej
- 1 łyżka kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 2 jajka
- 90g cukru
- 120ml mleka
- 120g miękkiego masła
*na nadzienie
- 1 budyń krówkowy lub tofii z cukrem
- garść posiekanych orzechów laskowych
- 2 szklanki mleka
*na krem
- 250g serka mascarpone
- 250ml śmietany 30%
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka kakao
*dodatkowo
- cukierki Schoko-Bons
- posiekane orzechy laskowe
Sposób przygotowania:
1. Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodajemy jajka, mleko (nic się nie stanie jeśli masa się zważy), następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, solą i kakao, miksujemy na gładko.
2. Formę na muffiny wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto i pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach, gotowe babeczki studzimy.
3. Budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, gotowy mieszamy z
posiekanymi orzechami, studzimy.
4. W babeczkach wydrążamy środek, napełniamy je budyniem, chłodzimy w lodówce.
5. W tym czasie śmietanę miksujemy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder i kakao, w dalszej kolejności na małych obrotach łączymy z serkiem mascarpone. Gotowym kremem dekorujemy babeczki, na wierzch kładziemy pokrojone cukierki Schoko-Bons, posypujemy posiekanymi orzechami, chłodzimy w lodówce.
Inspiracja:zjedzmytrocheslodkosci
Etykiety:
Muffiny
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
moje ulubione!
Ale świetne!
Świetnie to wygląda naprawdę!
Prześlij komentarz