czwartek, 19 stycznia 2017

Zupa gulaszowa z pieczarkami

Składniki:
- 500g mięsa wołowego gulaszowego
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka
- ok. 10 pieczarek
- 3-4 ziemniaki
- 1-1,5 litra bulionu wołowego
- 1 mały przecier pomidorowy
- natka pietruszki lub rozmaryn
- sól i pieprz
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka tymianku
- 1/3 łyżeczki chili
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. W garnku na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojone mięso, następnie dodajemy posiekaną cebulę, po kilku minutach wlewamy bulion, koncentrat, wsypujemy przyprawy, zioła i gotujemy 60 min.
2. Po tym czasie dodajemy pokrojoną i oczyszczoną paprykę, ziemniaki i pieczarki, całość gotujemy ok. 30 min. (do miękkości mięsa i warzyw). Na końcu przyprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.
Inspiracja:zakochanewzupach


3 komentarze:

piegusek pisze...

taka zupka jest idealna na taka pogodę jaka teraz panuje:) poproszę o porcję :) mniam

Patrycja pisze...

Super pomysł na obiad, z chęcią bym zjadła :)

natalia20041989 pisze...

Ależ pyszności ☺

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi