niedziela, 4 grudnia 2016

Pasta z kaszy jaglanej i białej fasoli

Składniki:
- 1 ugotowana marchewka
- 100g ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 puszka białej fasoli
- 2 łyżki sezamu
- 2 łyżki słonecznika
- 1 łyżka maku
- sól i pieprz
- ostra papryka
- 1/4 łyżeczki kurkumy
- 1/4 łyżeczki curry

Sposób przygotowania:
1. Na suchej patelni podsmażamy słonecznik, sezam i mak, studzimy.
2. Do miksera wrzucamy marchewkę, kaszę, ziarna, odsączoną fasolę i miksujemy na gładką masę.
3. Na końcu przyprawiamy do smaku kurkumą, curry, papryką, solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem i ulubionymi dodatkami.
Inspiracja:jemwegansko

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi