środa, 26 października 2016
Placuszki dyniowe z ricottą
Składniki:
- 2,5 szklanki startej dyni na dużych oczkach
- 200g ricotty
- 1 jajko
- 3 łyżki maki pszennej
- 2 łyżki cukru
- kilka kropel olejku pomarańczowego
- olej do smażenia
- cukier puder
Sposób przygotowania:
1. Startą dynie przekładamy do miski, jeśli ma dużo soku można nadmiar odcisnąć. Do dyni dodajemy mąkę, cukier, jajko, ricottę, olejek pomarańczowy i dokładnie mieszamy.
2. Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki na złoty kolor, delikatnie je obracając. Gotowe wykładamy na papierowe ręczniki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Inspiracja:popoludniewkuchni
- 2,5 szklanki startej dyni na dużych oczkach
- 200g ricotty
- 1 jajko
- 3 łyżki maki pszennej
- 2 łyżki cukru
- kilka kropel olejku pomarańczowego
- olej do smażenia
- cukier puder
Sposób przygotowania:
1. Startą dynie przekładamy do miski, jeśli ma dużo soku można nadmiar odcisnąć. Do dyni dodajemy mąkę, cukier, jajko, ricottę, olejek pomarańczowy i dokładnie mieszamy.
2. Na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki na złoty kolor, delikatnie je obracając. Gotowe wykładamy na papierowe ręczniki, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Inspiracja:popoludniewkuchni
Etykiety:
Placuszki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
placków z dyni jeszcze nie robiłam :)
Prześlij komentarz