wtorek, 2 sierpnia 2016

Kurczak ze szpinakiem i ryżem

Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 czerwona papryka
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 puszka krojonych pomidorów
- ok. 100g mrożonego szpinaku
- 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii
- 1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki
- 1-2 łodygi selera naciowego
- sól i pieprz
- ok. 200g brązowego ryżu
- oliwa z oliwek
- ok. 3 łyżki sosu chili

Sposób przygotowania:
1. Na patelni z oliwą podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, następnie dodajemy pokrojonego kurczaka. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, seler, rozmrożony szpinak.
2. Gdy warzywa się podsmażą całość zalewamy pomidorami i sosem chili, wsypujemy posiekane zioła, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Gotowe danie podajemy z ugotowanym ryżem.

1 komentarze:

Jolka pisze...

Dzięki za ten przepis, już wiem co jutro robię na obiad :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi