piątek, 15 lipca 2016

Ryba w cieście curry

Składniki:
- 4 filety z dorsza
- 1 jajko
- 1 łyżeczka curry
- ok. 10 łyżek mąki pszennej
- sok z cytryny
- ok. 100 ml wody gazowanej
- sól i pieprz
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Rybę oczyszczamy, suszymy, skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
2. W misce mieszamy jajko z curry, mąką, wodą gazowaną oraz z odrobiną soli i pieprzu.
3. Przygotowaną rybę zanurzamy w cieście z curry i smażymy na rozgrzanym oleju, aż z każdej strony uzyska złoty kolor. Gotowe ryby przekładamy na papierowe ręczniki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

4 komentarze:

Wrzosowa Polana pisze...

Ciekawy pomysł na panierkę. Wygląda bardzo smacznie. Wypróbuję przy najbliższej okazji.

Lena pisze...

ale pyszna propozycja:)

Kuchnia na Widelcu pisze...

Świetny pomysł. Warto eksperymentować jeśli chodzi o panierkę.

Anonimowy pisze...

Idealnie do tego pasuje jabłuszko uduszone z cebulką i sos majonez+jogurt+śmietana wymieszana z przyprawą koperkowo-ziołową.
Iwona

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi