wtorek, 26 lipca 2016

Gulasz z indyka i warzyw

Składniki:
- 1 średnia cukinia
- ok. 500g filetu z indyka
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- ok. 200g żółtej fasolki
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- sól i pieprz
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki curry
- ok. 1 szklanki bulionu warzywnego
- oliwa
- natka pietruszki

Sposób przygotowania:
1. Indyka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, następnie dodajemy mięso. Po chwili dodajemy pomidory, fasolkę pokrojoną w mniejsze kawałki, wlewamy bulion.
2. Gdy fasolka będzie prawie wystarczająco miękka dodajemy pokrojoną paprykę i cukinię oraz koncentrat i posiekaną natkę pietruszki.
3. Całość doprawiamy solą, pieprzem, curry i słodką papryką. Podajemy z pieczywem, makaronem lub ryżem.
Inspiracja:kuchennewariacje


0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi