wtorek, 5 lipca 2016

Muffiny z jagodami + Monte Santi

Składniki:
- 100g roztopionego oleju kokosowego
- 1 łyżeczka sody
- 250g mąki pszennej
- 170g cukru
- 2 jajka
- 125ml mleka
- 250g jagód
*do dekoracji
- garść jagód
- 50g białej czekolady lub toffi
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżka jogurtu

Sposób przygotowania:
1. W misce mieszamy przestudzony olej z mlekiem i jajkami, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i cukrem, miksujemy.
2. Na końcu wsypujemy umyte i osuszone jagody (garść odkładamy), delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do formy na muffiny, wyłożonej papilotkami, posypujemy odłożonymi jagodami i pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach, gotowe studzimy.
3. Czekoladę rozpuszczamy w mleku i jogurcie, lekko studzimy, by polewa trochę zgęstniała, polewamy wystudzone babeczki, posypujemy jagodami do dekoracji.
Inspiracja: kwestiasmaku

 
MONTE SANTI ORIGINAL
 
to nowość wśród słodkich, czerwonych win, która pojawiła się niedawno na polskim rynku. Kusi niesamowitym świeżym aromatem oraz owocowym bukietem. Jest doskonałe do deserów lub jako deser sam w sobie. Polecam osobom, które przepadają za winami o wyrazistym owocowym, słodkim smaku. W letnie popołudnie znakomicie sprawdzi się jako dodatek do serwowanych ciast, czy innych słodkości. Firma Jantoń oprócz wersji Monte Santi Original stworzyła również wino o smaku Blackberry oraz Strawberry, więcej informacji znajdziesz tutaj.
 
 

3 komentarze:

Lena pisze...

pyszne muffinki;)

Ukojenie Podniebienia pisze...

mmm, wyglądają pysznie z tymi świerzymi jagódkami. Monte Santi... Dobrze wiedzieć ;)

Asielka pisze...

Gdzie najpewniej nabędę Monte Santi... ;/

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi