czwartek, 26 maja 2016
Pesto bazyliowe
Składniki:
- 1 doniczka bazylii
- ok. 30g startego parmezanu
- ok. 20g pestek słonecznika
- 1 ząbek czosnku
- ok. 30 ml oliwy z oliwek
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Odrywamy listki bazylii i blendujemy je z pozostałymi składnikami na pesto. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pesto można przechowywać w lodówce przez kilka dni.
- 1 doniczka bazylii
- ok. 30g startego parmezanu
- ok. 20g pestek słonecznika
- 1 ząbek czosnku
- ok. 30 ml oliwy z oliwek
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Odrywamy listki bazylii i blendujemy je z pozostałymi składnikami na pesto. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pesto można przechowywać w lodówce przez kilka dni.
Etykiety:
Różne
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
Ciekawi mnie jak to smakuje, ponieważ nigdy takiego nie jadłam. Wygląda apetycznie. Zapraszam do siebie =)
Prześlij komentarz