wtorek, 24 maja 2016
Drożdżowe gofry kukurydziane
Składniki:
- 20dag polenty kukurydzianej
- 15dag mąki pszennej
- 200ml mleka
- 4dag drożdży
- szczypta soli
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 200g miękkiego masła
- 2 łyżki cukru trzcinowego
Sposób przygotowania:
1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, odstawiamy do napuszenia.
2. W misce miksuje jajka i żółtka z mąka pszenną, polentą, zaczynem drożdżowym, solą i cukrem. Następnie dodajemy masło, miksujemy, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
3. Wyrośnięte, dość gęste ciasto nakładamy łyżką do gofrownicy, pieczemy na złoty kolor.
Inspiracja:picante-jalapeno
- 20dag polenty kukurydzianej
- 15dag mąki pszennej
- 200ml mleka
- 4dag drożdży
- szczypta soli
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 200g miękkiego masła
- 2 łyżki cukru trzcinowego
Sposób przygotowania:
1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, odstawiamy do napuszenia.
2. W misce miksuje jajka i żółtka z mąka pszenną, polentą, zaczynem drożdżowym, solą i cukrem. Następnie dodajemy masło, miksujemy, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
3. Wyrośnięte, dość gęste ciasto nakładamy łyżką do gofrownicy, pieczemy na złoty kolor.
Inspiracja:picante-jalapeno
Etykiety:
Gofry
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz