sobota, 30 kwietnia 2016
Kawowy pudding z tapioki
Składniki:
- 3/4 szklanki tapioki
- 1 szklanka mleka
- 200ml mleka kokosowego
- 1 szklanka kawy
- 1-2 łyżki miodu
*na krem
- 1 banan
- 3 łyżki mleka kokosowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Sposób przygotowania:
1. Tapiokę zalewamy zwykłym mlekiem i kokosowym, pozostawiamy na 1 godzinę.
2. Po tym czasie do tapioki dodajemy kawę, miód i gotujemy do jej miękkości, od czasu do czasu mieszając.
3. Pudding przelewamy do szklanek, studzimy.
4. Banana miksujemy z mlekiem kokosowym i sokiem z cytryny. Bananowy krem wykładamy na tapiokę, można udekorować czekoladą.
Inspiracja:weganka
- 3/4 szklanki tapioki
- 1 szklanka mleka
- 200ml mleka kokosowego
- 1 szklanka kawy
- 1-2 łyżki miodu
*na krem
- 1 banan
- 3 łyżki mleka kokosowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Sposób przygotowania:
1. Tapiokę zalewamy zwykłym mlekiem i kokosowym, pozostawiamy na 1 godzinę.
2. Po tym czasie do tapioki dodajemy kawę, miód i gotujemy do jej miękkości, od czasu do czasu mieszając.
3. Pudding przelewamy do szklanek, studzimy.
4. Banana miksujemy z mlekiem kokosowym i sokiem z cytryny. Bananowy krem wykładamy na tapiokę, można udekorować czekoladą.
Inspiracja:weganka
Etykiety:
Desery
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
Wygląda rewelacyjnie! Mniam ;) Świetna zdrowa alternatywa dla typowego deseru z czekoladą ;) Podoba mi się Twoja filozofia gotowania :) Również jestem fanką zdrowego stylu życia, w sieci szukam ciekawych blogów - takich jak Twój :) Polecam blog pełen zdrowej inspiracji http://kcalmar.com/blog/ moje ostatnie odkrycie, wydaje mi się że Tobie też się spodoba :)
Prześlij komentarz