sobota, 23 kwietnia 2016

Makaron z papryką i serem kozim

Składniki:
- 1 czerwona papryka
- ok. 8 czarnych oliwek
- 3 łyżki oliwy
- ok. 150g makaronu świderki lub penne
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- świeża bazylia
- ok. 70g koziego sera śmietankowego

Sposób przygotowania:
1. Cebulę i czosnek siekamy, paprykę kroimy w kostkę, a oliwki na połówki.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy.
3. Na oliwie podsmażamy cebulę i czosnek, następnie dodajemy paprykę i smażymy, aż warzywa zmiękną. Pod koniec wsypujemy oliwki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. Do warzyw wrzucamy ugotowany makaron, chwilę podgrzewamy, w razie potrzeby jeszcze doprawiamy.
5. Przed podaniem mieszamy z listkami świeżej bazylii i z kozim serem.
Inspiracja:kwestiasmaku

1 komentarze:

Olka pisze...

Świetny obiadek, moje smaki.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi