poniedziałek, 14 marca 2016

Mus jaglany z owocami

Składniki:
- 1 banan
- 1 mango
- 1/4 szklanki kaszy jaglanej
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka oliwy
- szczypta soli
- ok. 1 szklanka mleka
- borówki do dekoracji

Sposób przygotowania:
1. Kaszę płuczemy najpierw zimną wodą, następnie wrzątkiem. Później kaszę wrzucamy do 3/4 szklanki wody, dodajemy szczyptę soli, oliwę i gotujemy, aż kasza wchłonie całą wodę, studzimy.
2. W blenderze miksujemy pokrojonego banana, mango i mleko, dodajemy kaszę, sok z cytryny i nadal miksujemy, aż powstanie mus (jeśli jest za gęsty dolewamy więcej mleka, można też dodać odrobinę miodu).
3. Gotowy mus przelewamy do szklanek, posypujemy borówkami.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne