wtorek, 22 marca 2016

Kotleciki z kaszy gryczanej w orzechowej panierce

Składniki:
- 100g kaszy gryczanej
- 1 szalotka
- 2 łyżki startego oscypka
- 100g szynki wędzonej
- 1 jajko
- sól i pieprz
- oliwa do smażenia
- 1/2 szklanki orzechów włoskich

Sposób przygotowania:
1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, gotową odcedzamy i studzimy.
2. Szalotkę i szynkę drobno siekamy, następnie wszystko podsmażamy na oliwie, studzimy.
3. Kaszę blendujemy, dodajemy do niej szalotkę z szynką, jajko, oscypek starty na drobnych oczkach, przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Z masy wilgotnymi dłońmi formujemy małe kotleciki.
4. Każdy kotlecik panierujemy w drobno posiekanych orzechach. Gotowe smażymy na rozgrzanej oliwie, następnie wykładamy na papierowe ręczniczki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Kotleciki doskonale smakują z mizerią.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi