niedziela, 20 marca 2016

Gofry marchewkowe

Składniki:
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki pszennej
- 1 średnia marchewka
- szczypta soli
- 1 op. cukru waniliowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:
1. Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach.
2. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier waniliowy.
3. Białka łączymy z żółtkami, następnie dodajemy mąkę, cynamon, dokładnie mieszamy.
4. Na końcu dodajemy olej i startą marchewkę, mieszamy, aż wszystkie składniki się połączoną.
5. Na rozgrzanej gofrownicy smażymy gofry tak, by ładnie się zrumieniły.
Inspiracja:czarnaodkuchni




0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Zaglądam na...

Top Blogi