piątek, 5 lutego 2016
Hummus z burakiem
Składniki:
- 1 ugotowany burak
- 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka masła sezamowego
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. W blenderze miksujemy ugotowaną wcześniej lub odsączoną z puszki ciecierzyce z masłem sezamowym, olejem i sokiem z cytryny.
2. Następnie dodajemy ugotowanego i obranego buraka, ponownie miksujemy na konsystencje pasty. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- 1 ugotowany burak
- 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka masła sezamowego
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. W blenderze miksujemy ugotowaną wcześniej lub odsączoną z puszki ciecierzyce z masłem sezamowym, olejem i sokiem z cytryny.
2. Następnie dodajemy ugotowanego i obranego buraka, ponownie miksujemy na konsystencje pasty. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Etykiety:
Pasty
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Uwielbiam, każdy hummus, z burakiem też robiłam! Idealny na przekąskę z warzywami!
Uwielbiam hummus i uwielbiam buraki:)
Prześlij komentarz