wtorek, 26 stycznia 2016

Makaron po sycylijsku

Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- ok. 6 połówek suszonych pomidorów
- kilka czarnych oliwek
- 1-2 łyżki kaparów
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- kilka pomidorów koktajlowych
- 1-2 łyżki oliwy z oliwek
- natka pietruszki
- sól i pieprz
- 2 porcje makaronu

Sposób przygotowania:
1. Świeże pomidory i oliwki kroimy na połówki, suszone pomidory na mniejsze kawałki.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy.
3. Do miski wrzucamy ugotowany makaron, odsączonego tuńczyka, kapary, pomidory, oliwki, wlewamy oliwę, wsypujemy zioła prowansalskie, mieszamy. Na końcu przyprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki.

1 komentarze:

Lekarze od kuchni pisze...

Twój makaron przywołuje wspomnienia z wakacji :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi