wtorek, 26 stycznia 2016
Makaron po sycylijsku
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- ok. 6 połówek suszonych pomidorów
- kilka czarnych oliwek
- 1-2 łyżki kaparów
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- kilka pomidorów koktajlowych
- 1-2 łyżki oliwy z oliwek
- natka pietruszki
- sól i pieprz
- 2 porcje makaronu
Sposób przygotowania:
1. Świeże pomidory i oliwki kroimy na połówki, suszone pomidory na mniejsze kawałki.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy.
3. Do miski wrzucamy ugotowany makaron, odsączonego tuńczyka, kapary, pomidory, oliwki, wlewamy oliwę, wsypujemy zioła prowansalskie, mieszamy. Na końcu przyprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki.
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- ok. 6 połówek suszonych pomidorów
- kilka czarnych oliwek
- 1-2 łyżki kaparów
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- kilka pomidorów koktajlowych
- 1-2 łyżki oliwy z oliwek
- natka pietruszki
- sól i pieprz
- 2 porcje makaronu
Sposób przygotowania:
1. Świeże pomidory i oliwki kroimy na połówki, suszone pomidory na mniejsze kawałki.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy.
3. Do miski wrzucamy ugotowany makaron, odsączonego tuńczyka, kapary, pomidory, oliwki, wlewamy oliwę, wsypujemy zioła prowansalskie, mieszamy. Na końcu przyprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
Twój makaron przywołuje wspomnienia z wakacji :)
Prześlij komentarz