czwartek, 17 grudnia 2015

Makaron z serem feta i cukinią

Składniki:
- 1 średnia cukinia
- ok. 140g sera feta
- 2 ząbki czosnku
- skórka z 1/2 cytryny
- 2 łyżki oliwy
- ok. 250g makaronu
- 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
- świeża bazylia
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu.
2. Cukinię kroimy w plasterki, następnie podsmażamy ją na rozgrzanej oliwie, po chwili dodajemy zmiażdżony czosnek. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ziołami, smażymy, aż cukinia lekko zmięknie.
3. Do cukinii wrzucamy odcedzony makaron, chwilę podgrzewamy, na samym końcu dodajemy pokruszony ser i skórkę z cytryny. Gotowe danie wykładamy na talerze.
Inspiracja:ulubioneprzepisy

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi