sobota, 19 grudnia 2015

Racuchy sezamowe

Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki cukru
- 2 jajka
- 2 łyżki pasty sezamowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. W misce dokładnie mieszamy jajka z mlekiem, jogurtem i pastą sezamową. Do mokrych składników dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem. Ciasto miksujemy, aż będzie całkowicie gładkie.
2. Na rozgrzanym oleju smażymy na złoty kolor małe placuszki. Gotowe można posypać cukrem pudrem.

1 komentarze:

Laura pisze...

Gdzie kupię pastę sezamową? W piotrze i pawle nie mieli :/

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi