środa, 11 listopada 2015
Penne all' Arrabiata
Składniki:
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1 mała cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- kilka kawałków suszonych pomidorów w oleju
- sól i pieprz
- natka pietruszki
- ok. 250g makaronu penne
- parmezan do posypania
Sposób przygotowania:
1. Na oleju z pomidorów podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek oraz drobno pokrojone suszone pomidory. Po chwili dodajemy pomidory z puszki i smażymy, aż sos lekko nam się zredukuje, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Sos miksujemy w blenderze, dodajemy posiekaną pietruszkę. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy , mieszamy z sosem, chwile podgrzewamy.
3. Makaron wykładamy na talerze, można posypać parmezanem.
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1 mała cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- kilka kawałków suszonych pomidorów w oleju
- sól i pieprz
- natka pietruszki
- ok. 250g makaronu penne
- parmezan do posypania
Sposób przygotowania:
1. Na oleju z pomidorów podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek oraz drobno pokrojone suszone pomidory. Po chwili dodajemy pomidory z puszki i smażymy, aż sos lekko nam się zredukuje, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Sos miksujemy w blenderze, dodajemy posiekaną pietruszkę. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy , mieszamy z sosem, chwile podgrzewamy.
3. Makaron wykładamy na talerze, można posypać parmezanem.
Etykiety:
Makarony
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
Obiad idealny:)
Jeden z moich ulubionych klasyków włoskich.
Prześlij komentarz