środa, 11 listopada 2015

Penne all' Arrabiata

Składniki:
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1 mała cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- kilka kawałków suszonych pomidorów w oleju
- sól i pieprz
- natka pietruszki
- ok. 250g makaronu penne
- parmezan do posypania

Sposób przygotowania:
1. Na oleju z pomidorów podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek oraz drobno pokrojone suszone pomidory. Po chwili dodajemy pomidory z puszki i smażymy, aż sos lekko nam się zredukuje, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Sos miksujemy w blenderze, dodajemy posiekaną pietruszkę. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy , mieszamy z sosem, chwile podgrzewamy.
3. Makaron wykładamy na talerze, można posypać parmezanem.

2 komentarze:

Olga Pi pisze...

Obiad idealny:)

Olka pisze...

Jeden z moich ulubionych klasyków włoskich.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi