sobota, 7 listopada 2015

Muffiny ze świeżą żurawiną

Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka oleju
- 1/2 szklanki cukru brązowego
- 1/2 szklanki cukru białego
- 2 jajka
- 1 łyżeczka olejku waniliowego
- 1 mały jogurt naturalny w temp. pokojowej
- 1 łyżeczka przyprawy do piekarnika
- świeża żurawina do posypania
- cukier puder

Sposób przygotowania:
1. Olej łączymy z jogurtem, jajkami, olejkiem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia, cukrem białym i brązowym oraz z przyprawą do piernika. Całość dokładnie mieszamy.
2. Ciasto przekładamy do formy na muffiny, wyłożonej papilotkami. Do każdej babeczki wkładamy po kilka kulek żurawiny.
3. Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na ok. 35 min. (do tzw. suchego patyczka). Gotowe studzimy, można posypać cukrem pudrem.
Inspiracja:yummylifestyle

2 komentarze:

kasia pisze...

O, bardzo lubie!
Robilam podobne.
:)

kociołek-pyszności pisze...

Robiłam jakiś czas temu takie muffinki. Są bardzo pyszne :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne