sobota, 7 listopada 2015
Muffiny ze świeżą żurawiną
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka oleju
- 1/2 szklanki cukru brązowego
- 1/2 szklanki cukru białego
- 2 jajka
- 1 łyżeczka olejku waniliowego
- 1 mały jogurt naturalny w temp. pokojowej
- 1 łyżeczka przyprawy do piekarnika
- świeża żurawina do posypania
- cukier puder
Sposób przygotowania:
1. Olej łączymy z jogurtem, jajkami, olejkiem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia, cukrem białym i brązowym oraz z przyprawą do piernika. Całość dokładnie mieszamy.
2. Ciasto przekładamy do formy na muffiny, wyłożonej papilotkami. Do każdej babeczki wkładamy po kilka kulek żurawiny.
3. Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na ok. 35 min. (do tzw. suchego patyczka). Gotowe studzimy, można posypać cukrem pudrem.
Inspiracja:yummylifestyle
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka oleju
- 1/2 szklanki cukru brązowego
- 1/2 szklanki cukru białego
- 2 jajka
- 1 łyżeczka olejku waniliowego
- 1 mały jogurt naturalny w temp. pokojowej
- 1 łyżeczka przyprawy do piekarnika
- świeża żurawina do posypania
- cukier puder
Sposób przygotowania:
1. Olej łączymy z jogurtem, jajkami, olejkiem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia, cukrem białym i brązowym oraz z przyprawą do piernika. Całość dokładnie mieszamy.
2. Ciasto przekładamy do formy na muffiny, wyłożonej papilotkami. Do każdej babeczki wkładamy po kilka kulek żurawiny.
3. Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na ok. 35 min. (do tzw. suchego patyczka). Gotowe studzimy, można posypać cukrem pudrem.
Inspiracja:yummylifestyle
Etykiety:
Muffiny
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
O, bardzo lubie!
Robilam podobne.
:)
Robiłam jakiś czas temu takie muffinki. Są bardzo pyszne :)
Prześlij komentarz