czwartek, 5 listopada 2015

Jesienna potrawka z dynią i mielonym

Składniki:
- 500g mięsa mielonego
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- ok. 300g obranej dyni
- 3 pomidory
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól i pieprz
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Na oleju podsmażamy posiekaną cebule i czosnek, po chwili dodajemy mięso.
2. Po kilku minutach dodajemy sparzone i obrane pomidory oraz marchewki pokrojone w plasterki. Gdy marchewki będą lekko miękkie wrzucamy pokrojoną w kostkę dynie oraz odsączoną fasolkę, dusimy, aż wszystkie składniki będą miękkie.
3. Danie przyprawiamy ziołami oraz solą i pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. z kaszą, czy ze świeżym pieczywem.
Inspiracja:bistromama

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Zaglądam na...

Top Blogi