czwartek, 22 października 2015

Gulasz wieprzowy z dynią

Składniki:
- 50dag oczyszczonej i obranej dyni
- 70dag wieprzowiny gulaszowej
- 30dag pieczarek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- ok. 2 szklanki bulionu
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- sól i pieprz
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy na oleju. Następnie przekładamy je do garnka, podlewamy bulionem i gotujemy do miękkości, ok. 1 godz.
2. Na patelni podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek oraz pokrojone pieczarki i paprykę, następnie przekładamy do miękkiego mięsa. Na tej samej patelni podsmażamy dynię pokrojoną w kostkę i również wrzucamy do mięsa.
3. Gulasz przyprawiamy słodką papryką, ziołami oraz solą i pieprzem do smaku, gotujemy aż wszystkie składniki będą wystarczająco miękkie. Gdyby sos był zbyt rzadki można zagęścić go łyżką mąki z zimną wodą. Najlepiej smakuje podany z kaszą.

1 komentarze:

Pyrtunia pisze...

Wyglada smacznie :-)
Pyrtunia.blogspot.com

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi