niedziela, 20 września 2015

Czekoladowy krem z awokado a'la nutella

Składniki:
- 1 miękkie awokado
- 2,5 łyżeczki gorzkiego kakao
- 4-5 łyżek syropu klonowego

Sposób przygotowania:
1. Miękkie awokado obieramy i usuwamy pestkę, następnie miksujemy z kakao i z syropem klonowym w takiej ilości, aby powstała konsystencja kremu, nie przesadzając ze słodkością.
2. Krem doskonale pasuje do świeżego pieczywa, jest zdrową alternatywą lubianej nutelli.

 

3 komentarze:

Natalia Pałac pisze...

zakochałam się! *.* wspaniały przepis, muszę zrobić taką "nutellę" :D Ja bym tam dodała jedynie orzeszki, dla urozmaicenia smaku ;d

Anonimowy pisze...

Witam czy mozna zamiast syropu klonowego dodac miod?

Pokochaj gotowanie pisze...

Tak, jak najbardziej :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi