sobota, 1 sierpnia 2015

Zupa cukiniowo-fasolkowa z kaszką kukurydzianą

Składniki:
- 3 szklanki pokrojonej zielonej fasolki szparagowej
- 1 średnia cukinia
- 1 ząbek czosnku
- natka pietruszki
- 1/4 szklanki śmietany
- ok. 750ml bulionu warzywnego
- sól i pieprz
- sok z cytryny
- 5 łyżek kaszki kukurydzianej

Sposób przygotowania:
1. Fasolkę szparagową zalewamy bulionem i gotujemy 5 min., po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, zmiażdżony czosnek i gotujemy do miękkości wszystkich składników.
2. Kaszkę gotujemy w 2 szklankach wody, gotową dodajemy do miękkich warzyw.
3. Do zupy wlewamy śmietanę, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

3 komentarze:

Colorful Kitchen pisze...

ciekawe połączenie, biegnę do ogródka po składniki:)

zufik pisze...

bardzo ciekawi mnie smak tej zupy, trzeba zrobić ;-)

Malowana Słońcem pisze...

Mniam, mniam.
Musi być pyszna. Ląduje w ulubionych i w poczekalni do zrobienia. :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi