czwartek, 30 lipca 2015
Deser z pietruszki
Składniki:
- 6 korzeni młodej pietruszki
- 1-2 szklanki mleka
- 1 op. cukru waniliowego
- owoce, np. maliny, czereśnie
Sposób przygotowania:
1. Pietruszkę obieramy, kroimy na kawałki i zalewamy 1 szklanką mleka, wsypujemy cukier. Wstawiamy na palnik i gotujemy do miękkości, w razie potrzeby dolewamy mleko.
2. Gdy pietruszka będzie miękka, miksujemy na gładko, by powstała konsystencja budyniu (jeśli jest bardzo gęsty dolewamy mleko). Gotowy mus przekładamy do miseczek, podajemy z ulubionymi owocami.
Inspiracja:zpamietnikapiekarnika
- 6 korzeni młodej pietruszki
- 1-2 szklanki mleka
- 1 op. cukru waniliowego
- owoce, np. maliny, czereśnie
Sposób przygotowania:
1. Pietruszkę obieramy, kroimy na kawałki i zalewamy 1 szklanką mleka, wsypujemy cukier. Wstawiamy na palnik i gotujemy do miękkości, w razie potrzeby dolewamy mleko.
2. Gdy pietruszka będzie miękka, miksujemy na gładko, by powstała konsystencja budyniu (jeśli jest bardzo gęsty dolewamy mleko). Gotowy mus przekładamy do miseczek, podajemy z ulubionymi owocami.
Inspiracja:zpamietnikapiekarnika
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
3,368,223
Videoprzepis
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga12 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz