piątek, 21 sierpnia 2015
Risotto z pomidorami i kurkami
Składniki:
- ok. 150g ryżu do risotto
- 5 połówek suszonych pomidorów w oleju
- 1 świeży pomidor
- ok. 150g kurek
- 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii
- 1 szalotka
- 1 ząbek czosnku
- 2-3 szklanki warzywnego bulionu
- 1 łyżka oliwy
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, następnie dodajemy umyte i osuszone kurki, smażymy kilka minut. Później wsypujemy ryż i wlewamy 1 szklankę bulionu.
2. Do risotto dodajemy pokrojone suszone pomidory, wlewamy stopniowo pozostały bulion, aż ryż wchłonie cały płyn i będzie miękki.
3. Na końcu wrzucamy pokrojonego pomidora, bazylie, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe danie odstawiamy na 3 minuty, następnie wykładamy na talerze.
- ok. 150g ryżu do risotto
- 5 połówek suszonych pomidorów w oleju
- 1 świeży pomidor
- ok. 150g kurek
- 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii
- 1 szalotka
- 1 ząbek czosnku
- 2-3 szklanki warzywnego bulionu
- 1 łyżka oliwy
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, następnie dodajemy umyte i osuszone kurki, smażymy kilka minut. Później wsypujemy ryż i wlewamy 1 szklankę bulionu.
2. Do risotto dodajemy pokrojone suszone pomidory, wlewamy stopniowo pozostały bulion, aż ryż wchłonie cały płyn i będzie miękki.
3. Na końcu wrzucamy pokrojonego pomidora, bazylie, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe danie odstawiamy na 3 minuty, następnie wykładamy na talerze.

Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
3,368,238
Videoprzepis
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga12 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz