sobota, 15 sierpnia 2015

Makaron ala caprese

Składniki:
- 2 duże słodkie pomidory
- 2 łyżeczki octu balsamicznego
- 4 łyżki oliwy
- świeża bazylia
- sól i pieprz
- kulka mozzarelli
- 2 porcje makaronu tagliatelle

Sposób przygotowania:
1. Pomidory na chwilę wkładamy do wrzątku, następnie wyciągamy i obieramy ze skórki. Później kroimy w kostkę, pozbywając się nasion i soku z komór. Pokrojony miąższ pomidorów mieszamy z oliwą, octem, 1 łyżką posiekanej bazylii, przyprawiamy solą i pieprzem.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, gotowy mieszamy z pomidorami i wykładamy na talerze. Na wierzch kładziemy plasterki mozzarelli, można posypać posiekaną bazylią i świeżo zmielonym pieprzem.
Inspiracja: kwestiasmaku

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Zaglądam na...

Top Blogi