czwartek, 13 sierpnia 2015

Sałatka z rukolą, czereśniami i serem

Składniki:
- 2 garści rukoli
- 1 garść czereśni
- ok. 80g sera typu bałkańskiego
- 1-2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
- płatki migdałowe

Sposób przygotowania:
1. Czereśnie myjemy i pozbywamy się pestek.
2. Do miski wkładamy rukolę, czereśnie, pokruszony ser, wlewamy oliwę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
3. Sałatkę wykładamy na talerz i posypujemy płatkami migdałowymi. Podajemy z pieczywem.

5 komentarze:

Kinga pisze...

Wygląda smacznie :-)

Aswertyna pisze...

pyszności :)

Magdalena Kuchaja pisze...

świetne połączenia smaków :)

Mariola pisze...

Wygląda bajecznie :)

Agata Kądziołka pisze...

Sałatki z czereśniami jeszcze nie miałam frajdy jeść :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi