środa, 6 maja 2015

Zupa z jarmużem, ziemniakami i kiełbasą

Składniki:
- 1 cebula
- 4-5 ziemniaków
- ok. 200g jarmużu
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 ulubione kiełbasy wędzone
- 2 ząbki czosnku
- 1 por
- ok. 2,5 litra bulionu warzywnego
- koperek
- olej do smażenia
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, aż się zrumieni.
2. W garnku podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, następnie dodajemy pokrojony por. Następnie wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, całość zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 15 min, po tym czasie dodajemy pokrojony jarmuż (bez twardych łodyżek) i pozostawiamy na gazie, aż wszystkie składniki będą miękkie.
3. Pod koniec dodajemy koncentrat i podsmażoną kiełbasę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.
Inspiracja:kwestiasmaku

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne