piątek, 8 maja 2015

Makaron z awokado i szpinakiem

Składniki:
- 1dojrzałe awokado
- ok. 100g świeżego szpinaku
- małe pomidorki
- parmezan do posypania
- ok. 200g makaronu
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki serka naturalnego philadelphia lub kanapkowego
- 1 łyżka oliwy
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
2. Awokado obieramy i rozgniatamy z dodatkiem serka, przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek, następnie dodajemy umyty i pokrojony szpinak, gdy zwiędnie chwilę smażymy z wcześniej przygotowanym awokado.
4. Warzywny sos mieszamy z ugotowanym makaronem, przyprawiamy jeszcze do smaku, wykładamy na talerze. Podajemy z pomidorkami i parmezanem.

1 komentarze:

Kasia - Pączek w kuchni pisze...

Uwielbiam szpinak, na pewno wyprobuje :)

Zapraszam do siebie na owocowe Crumble!
www.paczekwkuchni.blogspot.com

Pozdrawiam!:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Zaglądam na...

Top Blogi