wtorek, 10 marca 2015

Zupa szpinakowa z nutą pomarańczy

Składniki:
- 500g świeżego szpinaku
- 3-4 ziemniaki
- sok z 1 pomarańczy
- 2 ząbki czosnku
- 1-1,5 litra bulionu warzywnego
- sól i pieprz
- ser feta

Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do bulionu. Po 10 min. dodajemy umyty szpinak, posiekany czosnek, sok z pomarańczy i gotujemy, aż wszystkie składniki będą miękkie.
2. Następnie zupę miksujemy na gładko, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagotowujemy.
Podajemy z pokrojoną fetą i z pieczywem.
Inspiracja:lena-gotuje

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Zaglądam na...

Top Blogi