wtorek, 31 marca 2015

Deser gryczany z czekoladą i porzeczkami

Składniki:
- 100g kaszy gryczanej niepalonej
- 150ml mleka
- 150ml wody
- 3 kostki gorzkiej czekolady
- 100ml konfitury z czarnej porzeczki
- opcjonalnie bita śmietana

Sposób przygotowania:
1. Kaszę płuczemy, następnie gotujemy w wodzie. Gdy wchłonie cały płyn wlewamy mleko i ponownie gotujemy do całkowitego jego wchłonięcia. Gorącą kaszę mieszamy z czekoladą, aż się rozpuści.
2. Na końcu dodajemy konfiturę, całość miksujemy. kaszę przekładamy do pucharków, można podać z bitą śmietaną i skórką z cytryny.
Inspiracja: bezglutenowi

3 komentarze:

Magdalena Kuchaja pisze...

wszelkie słodkości na bazie kaszy gryczanej są pyszne!

gin pisze...

Oryginalny :)

KarolinaSnowarska pisze...

Koniecznie muszę wypróbować!
Pozdrawiam
Zapraszam do mnie http://ogrodekzaoknem.blogspot.com/
PS: Obserwuję, liczę na rewanż.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Zaglądam na...

Top Blogi