sobota, 22 listopada 2014

Pasta z wątróbki i wędzonych śliwek

Składniki:
- 1 czerwona cebula
- 250g wątróbki drobiowej
- 1 małe jabłko
- 5 wędzonych śliwek
- sól i pieprz
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- szczypta słodkiej i ostrej papryki
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy i smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy jabłko starte na dużych oczkach, pokrojone śliwki oraz posiekaną cebulę. Chwilę dusimy, przyprawiamy słodką papryką i chili, majerankiem, pieprzem.
2. Smażenie kończymy, gdy jabłka i śliwki zmiękną, studzimy. Całość przekładamy do blendera, miksujemy na gładką pastę, przyprawiamy do smaku solą. Pasta doskonale smakuje z ogórkiem konserwowym.
Inspiracja:staregary

3 komentarze:

Justyna Żak pisze...

ciekawy pomysł:)

Janusz Bartoszek pisze...

Połączenie pyszne i ciekawe ^^ warte uwagi :)

Olka pisze...

Lubię bardzo wątróbkę, ale już wędzonych śliwek nigdy nie jadłam. To połączenie mnie zaintrygowało...

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi