wtorek, 23 września 2014

Crepes-francuskie naleśniki

Składniki:
- 2/3 szklanki zimnej wody
- 2/3 szklanki mleka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 3 jajka
- 1/4 łyżeczki soli
- 3 łyżki stopionego masła

Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i miksujemy na gładko (należy pamiętać, aby masło było przestudzone). Ciasto wkładamy na 30 min. do lodówki.
2. Po tym czasie smażymy cienkie naleśniki na rozgrzanej suchej patelni lub z małą ilością tłuszczu. Gotowe najlepiej smakują z nutellą.


5 komentarze:

Ervisha pisze...

Uwielbiam naleśniki :)

Marcela pisze...

mniam! uwielniam takie naleśniki!

M.Cappi pisze...

Biorę naleśniki w każdej postaci!
Apetycznie ;)

RedHead pisze...

Ale Ci wyszły cieniuteńkie! Pycha :)

Kasia pisze...

Zgadzam się - z nutellą są naj! :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi