wtorek, 23 września 2014
Crepes-francuskie naleśniki
Składniki:
- 2/3 szklanki zimnej wody
- 2/3 szklanki mleka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 3 jajka
- 1/4 łyżeczki soli
- 3 łyżki stopionego masła
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i miksujemy na gładko (należy pamiętać, aby masło było przestudzone). Ciasto wkładamy na 30 min. do lodówki.
2. Po tym czasie smażymy cienkie naleśniki na rozgrzanej suchej patelni lub z małą ilością tłuszczu. Gotowe najlepiej smakują z nutellą.
- 2/3 szklanki zimnej wody
- 2/3 szklanki mleka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 3 jajka
- 1/4 łyżeczki soli
- 3 łyżki stopionego masła
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i miksujemy na gładko (należy pamiętać, aby masło było przestudzone). Ciasto wkładamy na 30 min. do lodówki.
2. Po tym czasie smażymy cienkie naleśniki na rozgrzanej suchej patelni lub z małą ilością tłuszczu. Gotowe najlepiej smakują z nutellą.

Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
3,369,412
Videoprzepis
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga12 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
5 komentarze:
Uwielbiam naleśniki :)
mniam! uwielniam takie naleśniki!
Biorę naleśniki w każdej postaci!
Apetycznie ;)
Ale Ci wyszły cieniuteńkie! Pycha :)
Zgadzam się - z nutellą są naj! :)
Prześlij komentarz