niedziela, 10 sierpnia 2014

Deser cytrynowo-malinowy

Składniki:
- 500g malin
- sok z 1/2 cytryny
- 250 serka mascarpone
- cukier puder
- mały jogurt naturalny

Sposób przygotowania:
1. Maliny myjemy, kilka odkładamy do dekoracji. Pozostałe maliny miksujemy z serkiem, sokiem z cytryny i cukrem pudrem do smaku. Masę przekładamy do pucharków.
2. Następnie do każdego nakładamy kilka łyżeczek jogurtu, posypujemy odłożonymi malinami i chłodzimy w lodówce ok. 2 godzin.


4 komentarze:

kulinarna148 pisze...

Wspaniały letni deser :)
Zapraszam do konkursu u mnie.

Malwinka pisze...

Wygląda cudownie :) i jakie piękne pucharki!

gin pisze...

Delikatny i orzeźwiający, pycha!

z miłości do słodkości pisze...

Ale słonecznie wygląda;)))

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi