piątek, 8 sierpnia 2014

Kotlety mielone z jabłkami

Składniki:
- 500g mięsa mielonego
- 2 średnie jabłka
- 2 jajka
- bułka tarta
- sól i pieprz
- 1 cebula
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na łyżce oleju. Jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach.
2. Do miski wkładamy mięso, jabłka, cebulę, wbijamy jajka, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy tyle bułki tartej, aby z masy było można uformować kotlety (ok. 4 łyżek).
3. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i surówką.


5 komentarze:

Konczi i Szpileczka pisze...

Świetne połączenie smaków :)
Pozdrawiamy :)

Klaudia Ce pisze...

Zapraszam do akcji:

http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/jedz-polskie-jablka

wedelka pisze...

Nigdy nie dodawałam jabłek do mielonych. Ciekawe :)

Koko pisze...

Czuję że to będzie u mnie na obiad w poniedziałek :) bo dziś już robiłam leczo i zupę pomidorową, ale w życiu nie jadłam mielonych z jabłkiem i muszę spróbować!

Aguś kulinarnie pisze...

Cóż za połączenie smaków-do zrobienia zdecydowanie:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi