wtorek, 12 sierpnia 2014

Zupa z ciecierzycy z makaronem

Składniki:
- 1 puszka ciecierzycy
- 1 puszka pomidorów
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- natka pietruszki
- 1 mały jogurt naturalny
- sól i pieprz
- makaron

Sposób przygotowania:
1. Zmiażdżony czosnek podsmażamy na oliwię, następnie dodajemy pomidory, odsączoną ciecierzycę ( odrobinę można odłożyć do dekoracji) oraz bulion, gotujemy 15 min.
2. Zestawiamy zupę z palnika i miksujemy ją na gładko. Ponownie ją podgrzewamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Gotową zupę podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem, z kleksem jogurtowym, odłożoną soczewicą i natką pietruszki.
Inspiracja: kwestiasmaku

5 komentarze:

Konczi i Szpileczka pisze...

Poezja! Ślicznie wygląda - moje smaki ...

Aguś kulinarnie pisze...

Moje smaki,warto ją wypróbować:)

Magdalena Kuchaja pisze...

Świetny przepis ;)

Alekto Calexis pisze...

Wow, wygląda super!
http://malikucharze.blogspot.com

gin pisze...

To zdecydowanie coś dla mnie - uwielbiam ciecierzycę :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi