piątek, 18 lipca 2014

Makaron z bobem i bazylią

Składniki:
- 1,5 szklanki ugotowanego i obranego bobu
- 2 garści świeżej bazylii
- 2 łyżki soku z cytryny
- oliwa
- sól i pieprz
- makaron tagliatelle

Sposób przygotowania:
1. Jedną szklankę ugotowanego i obranego bobu miksujemy w blenderze z bazylią, sokiem z cytryny i oliwą (wlewamy tyle oliwy, aby uzyskać konsystencje pesto). Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy i mieszamy z przygotowaną pastą. Wykładamy na talerze, dodajemy pozostały bób, posypujemy świeżo mielonym pieprzem.

2 komentarze:

Kasia pisze...

Bobu w takim wydaniu jeszcze nie jadłam :)

Karola Smyk pisze...

PIĘKNIE TO WYGLĄDA, CHYBA ZROBIĘ ;-)))

POZDRAWIAM I ZAPRASZAM

WWW.SMYKWKUCHNI.BLOGSPOT.COM

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi