środa, 16 lipca 2014

Kanapka z pastą oliwkową

Składniki:
- 1szklanka zielonych oliwek
- 1/4 szklanki startego parmezanu
- 1/4 szklanki jogurtu greckiego
- 150g ricotty
- 1 ząbek czosnku
- salami
- pomidor
- pieprz
- rukola
- bagietki

Sposób przygotowania:
1. Oliwki miksujemy w blenderze z parmezanem, ricottą, czosnkiem i jogurtem, przyprawiamy pieprzem.
2. Pieczywo rozkrawamy, smarujemy oliwkową pastą, na jedną część kładziemy rukolę, salami, plasterki pomidora, można jeszcze przyprawić pieprzem i przykrywamy drugą częścią.


2 komentarze:

Koko pisze...

Czy oliwki mają być takie ze słoiczka? Bo innych chyba nie da się dostać nigdzie u nas?? :)

Pokochaj gotowanie pisze...

Tak, ze słoika bez pestek :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi