środa, 4 czerwca 2014

Szaszłyki z tortelloni

Składniki:
- 4 duże pieczarki
- 1 cukinia
- pomidorki koktajlowe
- 1 puszka pomidorów
- ok. 400g pierożków tortelloni z nadzieniem serowym
- kawałek parmezanu
- sól i pieprz
- oliwa
- świeża bazylia

Sposób przygotowania:
1. Tortelloni gotujemy al dente, gotowe odcedzamy. Pieczarki  i cukinię oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki.
2. Na patyczki do szaszłyków nabijamy na zmianę warzywa i tortelloni (na jeden szpikulec średnio 4 tortelloni).
3. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą, wlewamy równomiernie pomidory z puszki, układamy szaszłyki, przyprawiamy solą i pieprzem. Na końcu posypujemy startym parmezanem i wkładamy do piekarnika na ok. 20 min. w 180 stopniach (aż warzywa będą miękkie).
4. Gotowe szaszłyki wyciągamy na talerze i posypujemy świeżą bazylią.

4 komentarze:

Justyna Żak pisze...

wgląda bardzo smacznie:)

Koko pisze...

Lubię przepisy gdzie jest sporo warzyw :) Pewnie dodałabym jeszcze cebulę - jak do wszystkiego innego :D

Antenka pisze...

genialne! jaki fajowy pomysł:)

Olka pisze...

Oryginalny pomysł, nigdzie tortelloni na szaszłyku nie widziałam.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi