czwartek, 26 czerwca 2014

Makaron z mango

Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 mała zielona papryka
- 1 mała żółta papryka
- 1 miękkie mango
- 3/4 szklanki słodkiej śmietany 30%
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- szczypta imbiru
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz
- oliwa
- zielona pietruszka
- makaron

Sposób przygotowania:
1. Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy na oliwie, gotowy odkładamy na bok.
2. Papryki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy, następnie dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek, a także obrane i pokrojone w kostkę mango.
3. Wlewamy śmietanę i gotujemy, aż warzywa zmiękną, a mango zacznie się rozpadać (jeśli sos będzie zbyt gęsty można podlać odrobiną wody).
4. Wrzucamy wcześniej podsmażone mięso, przyprawiamy jeszcze do smaku imbirem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
5. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, gotowy mieszamy z sosem, chwilę podgrzewamy. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

4 komentarze:

Konczi i Szpileczka pisze...

Ciekawa propozycja!! Pozdrawiamy i zapraszamy do Nas na smakołyki i rozdawajke z nagrodami!!

Contessa G pisze...

mmm :) muszę wypróbować!

Kalinka pisze...

Mango jest super w smaku to i to także na pewno będzie mi smakowało

Kasia M pisze...

Właśnie zrobiłam i jest rewelacyjny. Nie miałam kurczaka więc zastąpilam go indykiem i pycha!

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi