wtorek, 24 czerwca 2014

Kurczak po jamajsku

Składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 1 banan
- 1 mango
- 1 jabłko
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 cebula
- 300ml mleka kokosowego
- 100g szynki gotowanej
- 1 łyżeczka curry
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/4 łyżeczki kardamonu
- 1/4 łyżeczki chili
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- sok z cytryny

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, następnie dodajemy przyprawy, pokrojoną szynkę, posiekaną cebulę. Po kilku minutach wlewamy mleko i pomidory z puszki. Następnie wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę owoce.
2. Gotujemy ok. 10-15 min., aż owoce zmiękną, a sos zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podajemy z ryżem lub pieczywem.

3 komentarze:

Antenka pisze...

uwielbiam takie klimaty:) do wypróbowania!

Kasia pisze...

Ten żółty kolor jest obłędny!

Kalinka pisze...

Bardzo fajnie to wygląda i to mi się podoba - smak super

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi