niedziela, 22 czerwca 2014

Zupa truskawkowa

Składniki:
- 1kg truskawek
- 1/3 szklanki kaszy jaglanej
- 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
- cukier
- jogurt lub kwaśna śmietana

Sposób przygotowania:
1. Kaszę zalewamy szklanką wody i gotujemy, aż wchłonie cały płyn, studzimy.
2. Truskawki obieramy, zalewamy 2 szklankami wody, miksujemy. Następnie dodajemy imbir, cukier do smaku, zagotowujemy.
3. Do truskawek wsypujemy ugotowaną kaszę i ponownie miksujemy. Zupę podajemy z dodatkiem jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany.


2 komentarze:

Kasia pisze...

Myślałam, że to będzie coś w rodzaju kompotu a tu miła niespodzianka, jest kasza :) Bardzo fajny pomysł :)

gin pisze...

Mniam, mogłabym jeść taką cały czerwiec :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi