wtorek, 27 maja 2014
Indyk pod szpinakową pierzynką
Składniki:
- 4 sznycle z fileta z indyka
- 1 opakowanie świeżego szpinaku
- 100g sera z niebieską pleśnią
- 1 łyżka oliwy
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Sznycle lekko rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem, układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową.
2. Szpinak myjemy, kroimy i smażymy na oliwie, aż zmięknie, a płyn wyparuje, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Na sznycle kładziemy szpinak, posypujemy pokrojonym serem, zapiekamy ok. 20 min. w 180 stopniach (do miękkości mięsa).
- 4 sznycle z fileta z indyka
- 1 opakowanie świeżego szpinaku
- 100g sera z niebieską pleśnią
- 1 łyżka oliwy
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Sznycle lekko rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem, układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową.
2. Szpinak myjemy, kroimy i smażymy na oliwie, aż zmięknie, a płyn wyparuje, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Na sznycle kładziemy szpinak, posypujemy pokrojonym serem, zapiekamy ok. 20 min. w 180 stopniach (do miękkości mięsa).
Etykiety:
Dania z drobiu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
7 komentarze:
świetny zdrowy pomysł na danie:)
Fajna propozycja i prosta.
Bardzo ciekawy przepis, smacznie wygląda ten ser na wierzchu :)
pyszności !! ja polecam naleśniki z kurczakiem i szpinakiem zapiekane!
http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/05/wyborne-nalesniki-pod-beszamelem.html
jak dla mnie danie idealne:) ubóstwiam te smaki!
Jak dużo szpinaku jeśli chcę zrobić porcję dla dwóch osób? :) w lodówce mam tylko 100g.
Na dwa sznycle powinno wystarczyć :)
Prześlij komentarz