wtorek, 27 maja 2014

Indyk pod szpinakową pierzynką

Składniki:
- 4 sznycle z fileta z indyka
- 1 opakowanie świeżego szpinaku
- 100g sera z niebieską pleśnią
- 1 łyżka oliwy
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Sznycle lekko rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem, układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową.
2. Szpinak myjemy, kroimy i smażymy na oliwie, aż zmięknie, a płyn wyparuje, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Na sznycle kładziemy szpinak, posypujemy pokrojonym serem, zapiekamy ok. 20 min. w 180 stopniach (do miękkości mięsa).

7 komentarze:

Justyna Żak pisze...

świetny zdrowy pomysł na danie:)

*Nataleczka* pisze...

Fajna propozycja i prosta.

Kasia pisze...

Bardzo ciekawy przepis, smacznie wygląda ten ser na wierzchu :)

zuzanna szałach pisze...

pyszności !! ja polecam naleśniki z kurczakiem i szpinakiem zapiekane!
http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/05/wyborne-nalesniki-pod-beszamelem.html

Antenka pisze...

jak dla mnie danie idealne:) ubóstwiam te smaki!

Koko pisze...

Jak dużo szpinaku jeśli chcę zrobić porcję dla dwóch osób? :) w lodówce mam tylko 100g.

Pokochaj gotowanie pisze...

Na dwa sznycle powinno wystarczyć :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi