środa, 19 marca 2014

Racuszki cukiniowe

Składniki:
- 1 średnia cukinia
- 150g mąki pszennej
- 1/4 szklanki mleka
- 2 jajka
- sól
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Cukinie ścieramy na dużych oczkach, solimy i odstawiamy na ok. 30 min. Po tym czasie cukinię odciskamy z nadmiaru wody, przekładamy do miski i mieszamy z mąką, mlekiem, jajkami.
2. Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki na złoty kolor, gotowe kładziemy na papierowe ręczniczki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Doskonale smakują podane z sosem lub salsą pomidorową.


3 komentarze:

W mojej kosmetyczce pisze...

A po co dodajesz mleko?
Pysznie wygladaja.

Justyna Żak pisze...

świetne. bardzo lubię takie:)

Kasia pisze...

Uwielbiam! Szczególnie z sosem czosnkowym :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Zaglądam na...

Top Blogi