poniedziałek, 6 stycznia 2014

Ciacha francuskie z budyniem i owocami

Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1/2 op. budyniu śmietankowego
- 1 szklanka mleka
- 1 jajko
- owoce, np. kiwi, nektarynka
- czekolada do posypania

Sposób przygotowania:
1. Ciasto francuskie kroimy na osiem równych kwadratów. W czterech wycinamy na środku kółka.
2. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy kwadraty bez wyciętych środków i smarujemy je roztrzepanym jajkiem. Na nie kładziemy kwadraty z wyciętymi kółkami, delikatnie przyciskamy i również smarujemy jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 15-20 min., aż się zrumienią. Gotowe studzimy.
3. Budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, ale z połowy porcji, czyli z 1 szklanki mleka i 1/2 opakowania proszku budyniowego.
4. Ciastka nadziewamy lekko ostudzonym budyniem, ozdabiamy pokrojonymi owocami, posypujemy czekoladą.

3 komentarze:

kulinarna pisze...

Całość wygląda apetycznie, mniam ....
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie do polubienia mojego bloga na facebooku: https://www.facebook.com/pysznosci.kociolek

W mojej kosmetyczce pisze...

Świetny pomysł i napewno smakowity :)

Ash pisze...

Ale kolorowo! Trochę lata w środku zimy :) Lubię takie szybkie i proste przepisy.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi