piątek, 13 grudnia 2013

Ogórkowa z makaronem

Składniki:
- 3 kiszone ogórki
- 80g makaronu kolanka
- 150g warzyw (marchew, pietruszka, seler)
- 100ml śmietany 18%
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- 1 łyżeczka posiekanego koperku
- ok. 1,5 litra bulionu warzywnego
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Warzywa (oprócz ogórków) obieramy i kroimy w plasterki lub w kostkę, dodajemy do bulionu i gotujemy ok. 15 min.
2. Następnie dodajemy pokrojone ogórki, surowy makaron i gotujemy do miękkości.
3. Śmietanę mieszamy z mąką, wlewamy do zupy, zagotowujemy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy koperkiem.

3 komentarze:

Kasia pisze...

Ogórkowa to jedna moich ulubionych zup, ale z makaronem jej jeszcze nie próbowałam, zawsze tylko z ziemniaczkami. Ciekawa jestem tego makaronowo-ogórkowego połączenia :)

Justyna Żak pisze...

smaczna zupa

Anonimowy pisze...

pyszności, jedna z moich ulubionych zup :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi